Hozzávalók

3-4 fő
8 db sima kifli
6 db piros alma
6 db tojás
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
 őrölt fahéj
 őrölt szegfűszeg
1 db narancs
1 db citrom
20 dkg darált dió
0,5 l tej
1tábla főző csoki
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Faragó Topy almás-diós gubája

  • Farago_Topy_almas_dios_gubaja

A kifliket felvágjuk. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. A tojásokat kettésválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk egy kis cukorral. A tojássárgájához adjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukor maradékát, majd kikeverjük, végül hozzáöntjük a tejet is. A kiflikarikákat a tejes masszába áztatjuk. 
Egy sütőtálat kivajazunk. A tepsibe rétegezzük az áztatott kiflit, a reszelt almát és a diót. Megszórjuk fahéjjal és szegfűszeggel, reszelünk rá a citrom és a narancs héjából, majd a csokoládéból, végül újból a kiflit rétegezzük. A tetejét beborítjuk a felvert tojáshabbal, majd erre is csokoládét reszelünk. 20 percre 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.

Szóljon hozzá