Hozzávalók

3-4 fő
1 db fácán
2 db pulykanyak
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 db zellergumó
1 csomag halványító zeller
1 db karalábé
1 db zöldpaprika
1/4kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 csomag friss petrezselyem
1 csomag friss majoranna
5 dkg félzsíros sajt
1 db zöldalma
2 gerezd fokhagyma
 
egész bors
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább
  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább

Fácánleves majorannás húsgombóccal, zellerrel, zöldalmával

  • Facanleves_majorannas_husgomboccal_zellerrel_zoldalmaval

Az egész fácánról lefejtjük a mellet, ledaráljuk.  A maradékot a pulykanyakkal együtt hideg vízbe tesszük, felforraljuk és lehabozzuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, fokhagymával, egész borssal fűszerezzük. 3 órán keresztül kis lángon főzzük. A halványító zellert és az almát apró kockákra vágjuk, majd kevés lében leforrázzuk. A fácánmellhez friss majorannát adunk, kevés reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk és apró gombócokat formázunk belőle. Kifőzzük. A levest leszűrjük és tálaláskor mellé adjuk a húsgombócot, a zellert és a zöldalmát.

Szóljon hozzá