Hozzávalók

4 adag
 A krémhez:
3 dl tej
1vaníliarúd
3tojássárgája
7,5 dkg cukor
3 dkg keményítő
4 g zselatinlap
11 dkg vaj
1,2 dl tejszín
 A piskótához:
6tojássárgája
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
1kiskanál sütőpor
1citrom reszelt héja
 
 A málnazseléhez:
15 dkg málna
½ dl pezsgő
2 dkg cukor
4 g pektin
20 dkg eper
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Epres vaníliakrém torta

  • epres_vaniliakrem_torta

A vaníliakrémhez felforralunk 3 dl tejet 1 rúd vanília kikapart magjaival. Közben kikeverünk 3 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral és 3 dkg keményítővel, majd a meleg tejet hozzá öntjük és puding állagúra főzzük. Hozzáadunk 4 gramm előre beáztatott zselatinlapot, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Ezután kikeverjük 11 dkg vajjal és hozzákeverünk 1,2 dl felvert tejszínt.

A piskótához kihabosítunk 6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral, majd hozzákeverünk 6 evőkanál 1 kiskanál sütőporral elkevert lisztet és belereszeljük a citrom héját. 200 fokon 10 percig sütjük.

A pezsgős málnazseléhez felmelegítünk 15 dkg málnát ½ dl pezsgővel, közben 2 dkg cukrot elkeverünk 4 gramm pektinnel, majd a málnapüréhez adjuk és az egészet felforraljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.

A kihűlt piskótára eperdarabokat teszünk, habzsák segítségével kitöltjük a tortaformát, majd rásimítjuk a zselét. 1 órát hűtőben hűtjük, majd tálaljuk.

  • Vera

    2013. 02. 18., 15:36:54

    Angélát már korábban is láttam, de úgy érzem, ebben a műsorban igazán megtalálta a helyét. A receptjei kiválóak, könnyűek, nem túlédesítettek. Gratulálok neki és a műsorkészítőknek, további sok sikert kívánok!

Szóljon hozzá