Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1tojássárgája
 
 A töltelékhez:
40 dkg eper
10 dkg barna cukor
 
 A vaníliás joghurthoz:
25 dkg natúr joghurt
1vaníliarúd
1kiskanál rózsaszirup
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Epres olasz pite

  • epres_olasz_pite

A tésztához elmorzsolunk 20 dkg lisztet 10 dkg vajjal, 5 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A tésztát elosztjuk egyharmad és kétharmad arányban, a nagyobbik adagot kinyújtjuk, majd a kivajazott piteformára helyezzük.

A töltelékhez serpenyőbe teszünk 40 dkg feldarabolt epret, 10 dkg barnacukrot és alacsony lángon felforraljuk, majd sűrűre főzzük. Ezután a tésztát megszurkáljuk villával, majd belekanalazzuk az eper ragut. A megmaradt tésztát kinyújtjuk 2 mm-re, majd vékony csíkokra felvágjuk és berácsozzuk a pite tetejét. 180° fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük.

A vaníliás joghurthoz összekeverjük a hozzávalókat: 25 dkg natúr joghurtot, 1 vaníliarúd kikapart magjait, 1 kiskanál rózsaszirupot és ízlés szerint cukrot. Halmozzunk egy-egy kanállal a felszeletelt piténkre.


Szóljon hozzá