Hozzávalók

3-4 fő
 A gofri tésztához:
2tojássárgája
2 dkg cukor
6 dkg vaj
½teáskanál sütőpor
18 dkg liszt
 egy csipet só
1,8 dl tej
10 dkg aszalt paradicsom
1teáskanál oreganot
2felvert tojásfehérje
 
 A pestohoz:
1 csokor bazsalikom
5 dkg fenyőmag
1 dl olaj
 egy csipet só
2paradicsom
 porcukor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Édesen sós gofri pestoval és grillezett paradicsommal

  • edesen_sos_gofripestoval_es_grillezett_paradicsommal

A gofri tésztához habosra keverünk 2 tojássárgáját 2 dkg cukorral. Hozzáadunk 6 dkg vajat, ½ teáskanál sütőporral elkevert 18 dkg lisztet, egy csipet sót, 1,8 dl tejet. Belekeverünk 10 dkg aszalt paradicsomot, 1 teáskanál oreganot és 2 felvert tojásfehérjével fellazítjuk a tésztát. Gofri sütőbe töltjük és az előírt módon megsütjük.

Pestot készítünk 1 csokor bazsalikomból, 5 dkg fenyőmagból, 1 dl olajból, egy csipet sóval. 2 paradicsomot félbe vágunk, porcukorba forgatjuk, és grill serpenyőn megsütjük.

Tálalásnál a gofri mellé kínáljuk a pestot és a grillezett paradicsomot.



Szóljon hozzá