Hozzávalók

4 fő
1 szál angol zeller
40 g sárgarépa
50 g világos szójaszósz
 
 cukor
 kínai rizskivonat (glutamat)
 szezámolaj
 kínai rizsecet
 
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sárgarépás spárgasaláta

    Egy keverőtálban összekeverünk olívaolajat, evőkanál repcemézet, evőkanál vágott koriandert, megsózzuk, megborsozzuk, belefacsarjuk egy citrom levét, majd...

    tovább
  • Főtt tojás dióval

    Főzzük meg a tojásokat sós vízben, hűtsük le, pucoljuk meg. Vágjuk ketté hosszában, vegyük ki a sárgáját, tegyük bele egy lábosba, és törjük össze villával....

    tovább
  • Csőben sült zöldségtál

    A sárgarépát vékony, ovális lapokra vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük. Hozzáadjuk a vékonyra szelt cukkínit és a vastagabb darabokra vágott csiperkét....

    tovább

Étvágygerjesztő zeller

  • Etvagygerjeszto_zeller

Hosszúkás, nagyon vékony szeletekre aprítjuk a répát és a zellert is. Egy tálba hideg vizet teszünk, és abban áztatjuk a felaprított zellert és répát. Szószt készítünk 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál rizsecet, 1 kiskanál glutamat, 0,5 kiskanál cukor, 0,5 kiskanál só, pár csepp szezámolaj összekeverésével. Egy tálba helyezzük a leszűrt zöldségeket, ráöntjük a szószt és tálaljuk.

Szóljon hozzá