Hozzávalók

/TVPaprika/HU/Receptek/E/BU_03_KAZINCBARCIKA-2_RECEPT-1_ESTISALATA.mp4
2 db szárzeller
1 csomag retek
1közepes kaliforniai paprika
1csípős paprika
10 dkg friss gyömbér
2 fej lilahagyma
1 csomag salátkeverék
1narancs
1citrom leve
1 evőkanál tökmag
1 evőkanál napraforgó
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
20 dkg juhtúró
30 dkg füstölt szalonna
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Caprese saláta

    A paradicsomot felkarikázzuk. Rétegezzük a felszeletelt mozzarellával, majd meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk friss bazsalikommal.

    tovább
  • Capri saláta

    A sajtot és a paradicsomot ízléses karikákra vágjuk óvatosan. A bazsalikom virágot is vigyázva tépkedjük mellé, hogy friss zöld maradjon, ne pedig tört és...

    tovább

Faragó Topy: esti saláta

  • Esti_salata

2 szárzellert, 1 csomag retket, 1 kaliforniai és 1 csípős paprikát, 1 kis darab gyömbért és egy fej lila hagymát apró darabokra vágunk, tálba tesszük, hozzáadunk egy csomag vegyes salátakeveréket. Egy serpenyőben megpirítunk egy-egy evőkanál napraforgó-, len-, szezám és tökmagot. Félretesszük, majd ugyanabban a serpenyőben megpirítunk 30 dkg, apróra vágott húsos füstölt szalonnát. A salátához adunk egy felkockázott narancsot és egy citrom levét. Tálalás előtt rámorzsolunk 20 dkg juhtúrót, ráöntjük a forró szalonnát és megszórjuk a magokkal.

Szóljon hozzá