Hozzávalók

3-4 fő
1 kg vegyes nyári gyümölcs (eper, málna, áfonya)
2 ek barnacukor
2 ek apróra vágott kandírozott gyömbér
1citrom
csipet
1/2 dl víz
1/2 l habtejszín
3 ek porcukor
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Erdei gyümölcsös pohárkrém

  • Erdei_gyumolcsos_poharkrem

A 70 dkg gyümölcsöt a cukorral, gyömbérrel, fél citrom levével és 1/2 dl vízzel közepes lábosba tesszük és fedő alatt, közepes lángon 10 percig főzzük, amíg megpuhulnak. A kompótot hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük és teljesen lehűtjük.
A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A hideg kompótot lazán összekeverjük a tejszínhabbal és a maradék friss gyümölccsel. Fogyasztásig, de legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük. Poharakba szedve kínáljuk.

Szóljon hozzá