Hozzávalók

3-4 fő
2 ek olívaolaj
25 dkg csirkemell filé
15 dkg kolbász
1kis fej lilahagyma durvára vágva
2 gerezd fokhagyma
1 tk
 ¼ tk őrölt bors
25 dkg bébispenót
25 dkg penne
500 ml passata (passzírozott paradicsom)
400 ml víz vagy maradék hús- vagy zöldségleves
1nagy ek vaj
20 dkg mozzarella
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Egylábasos tészta

  • Egylabasos_teszta

A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy nagyobb lábasban az olívaolajon lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Félúton hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát és a hagymát és tovább pirítjuk, amíg a kolbász zsírja kisül. A mozzarella kivételével az összes hozzávalót a lábasba tesszük, összekeverjük és közepesen erős láng felett, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tészta fogkeményre fő (7-12 perc), néha megkeverjük. A végén beletépkedjük a mozzarellát és tálaljuk.

  • Mária

    2017. 02. 06., 10:15:30

    Kedves Dóra!
    Igazán jó recept! Nagyon finom lett. Köszönöm szépen!
    További szép napot!
    Üdv: Marcsi

Szóljon hozzá