Hozzávalók

3-4 fő
250 g jóminőségű vaj
2-3friss tojás
1 db citrom
 
 fehér bors
30 dkg prosciutto cotto
1 csomag zöldspárga
kevés oliva olaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sváb pincepörkölt

    Egy bográcsban 10 dkg felhevíttet zsíron egy fej finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, majd        hozzáadunk másfél kiló kockára vágott sertéscombot és fél...

    tovább
  • Savanyú káposztás sültek

    10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral...

    tovább

Eggs benedict

  • Eggs_benedict

A vízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött, hozzáöntünk 3 evőkanál vizet. Habverővel simára keverjük, habosítjuk folyamatosan, mikor alatta elkezd forrni a víz, hozzányomjuk a citrom levét is. Tovább habosítjuk. Figyeljünk, hogy ne forrósodjon túl a tojás, mert akkor kicsapódik a tojás, és rántotta lesz! Gyöngyöző víz felett addig habosítjuk, míg az egész könnyű habbá nem válik, és a tál legalján sincs folyadék, csak hab. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat kis adagokban, és folyamatosan elkeverjük a tojáshabbal. További 1-2 perc keverés a vízgőz fölött, és el is értük a mártás sűrűséget.
A sonkát megpirítjuk, félretesszük, majd a blanchirozott spárgát, ugyanabban a serpenyőben amiben a sonka sült, megforgatjuk, megpirítjuk,  pár perc után sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál egymásra halmozzuk a sonkát, majd a spárgát, és jöhet a buggyantott tojás is, amit egy soufle formába tett fóliában főztem. Végezetül a hollandi mártás.

Szóljon hozzá