Hozzávalók

3-4 fő
125 ml tej
125 ml víz
10 dkg vaj
15 dkg liszt
4 db tojás
 
 kristálycukor
20 dkg vanília fagylalt
25 dkg étcsokoládé (70%)
2 dl tej
0,5 dl tejszín
4 dkg kristálycukor
3 dkg vaj
  • 30-60 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Égetett tészta fánk fagylalttal és csokoládészósszal

  • Egetett_teszta_fank_fagylalttal_es_csokoladeszosszal

A tésztához a tejet, a vizet, sót, cukrot és a vajat forrásig hevítjük, majd a tűzről lehúzva beleszórjuk a lisztet és fakanállal csomómentesre keverjük. Visszatesszük a tűzre és forrón kikeverjük. Egy tálba helyezve egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. Habzsákból kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni. Ez idő alatt az étcsokoládét vízfürdőn tejjel, tejszínnel, a cukorral és a vajjal egybeolvasztjuk. Tálaláskor a tésztafánkok közepébe tesszük a fagyit és leöntjük csokoládészósszal.

Szóljon hozzá