Hozzávalók

3-4 fő
1 egész pisztráng
½ tk
 frissen őrölt bors
1citrom
1 gerezd fokhagyma
1kis csokor kapor
 
 A salátához:
½ kg cékla
2-3 szem újkrumpli
1 szál sárgarépa
5 dkg zöldborsó
1 tk
½ tk frissen őrölt bors
1 ek almaecet
3 ek olívaolaj
2 ek kapribogyó
4-5savanyú uborka
3 dkg pirított dió
1kis csokor kapor
2 ek tejföl
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Egészben sült pisztráng sült cékla salátával

  • Egeszben_sult_pisztrang_sult_cekla_salataval

A pisztrángot megmossuk, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Bőrét beirdaljuk. 
Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3szelet citromot, néhány szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a hal felvágott hasába. Meglocsoljuk olivaolajjal és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A céklát és a sárgarépát meghámozzuk, nagyobb kockára vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, almaecettel, sóval, borssal. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Közben egy serpenyőben lepirítjuk a diót, majd 1 ek olajat hozzáadunk és a kapribogyókkal együtt tovább pirítjuk.
A zöldborsót 5 perc alatt gyorsan kifőzzük.
A céklát hagyjuk kihűlni, majd lazán összeforgatjuk a zöldborsóval, dióval, kapribogyóval, a felkockázott savanyú uborkával, finomra vágott kaporral. A tetejére citromos tejfölt kanalazunk és megszórjuk egy kevés kapribogyóval és dióval.

Szóljon hozzá