Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
12,5 dkg liszt
2 dl tej
0,5 dl víz
5 ek vaj
1 tk cukor
1/2 tk
4tojás
 
 A krémhez:
3tojás sárgája
1vaníliarúd kikapart magja
5 dkg sütőcukor
2 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
3 dl tej
10 dkg feketeribizli (lehet fagyasztott)
2 ek cukor
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Éclair

  • Eclair

A sütőt 200 fokra előmelegítjük
A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be - kb. 2-3 perc.
Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba  tesszük, és egy sütőpapírral leterített sütőlapra csíkokat nyomunk a tésztából. Az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A feketeribizlit a cukorral egy kis lábasban felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk és lehűtjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával egy közepes lábosban fehérre keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a keményítőt, és simára keverjük. A tejet egy másik kis lábosban felforraljuk, majd fokozatosan, kis adagokban a tojásos keverékhez keverjük. Közepes lángon újra felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Hozzákeverjük a gyümölcspürét, majd az egészet lehűtjük és nyomózsákba töltjük.
A kihűlt eclair tésztát felvágjuk és beletöltjük a ribizlis krémet.

Szóljon hozzá