Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
4tojás
30 dkg liszt
1 ek tejföl
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
15 dkg dió
1 üveg áfonyalekvár
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Diós kosárka

  • dios_kosarka_boldogsag_utjain

20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 4 tojás sárgájával habosra keverünk. Hozzáadunk 30 dkg lisztet, fél csomag sütőport és egy evőkanál tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd hűtőszekrényben pihentetjük. 
Közben a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 15 dkg porcukrot, és ugyanennyi darált diót.
A kinyújtott tésztát a formákkal méretre szúrjuk belenyomkodjuk, majd mindegyikbe tegyünk egy teáskanálnyi áfonyalekvárt, és a diós habot helyezzük a tetejére.
170 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Szóljon hozzá