Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg étcsoki
25 g vaj
1tojás
80 g barnacukor
1 tk. vaníliaaroma/vaníliaőrlemény
45 g liszt
Fél kk. sütőpor
Fél kk. Szódabikarbóna
 Plusz 5 dkg étcsoki apróra vágva
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Durván csokis keksz

  • Durvan_csokis_keksz

A csokoládét a vajjal megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. 
A tojást a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott vajas csokit és a száraz hozzávalókat is. Az 5 dkg étcsokit felkockázzuk és belekverjük a masszába.
Sütőpapíros tepsire kis halmokat teszünk, messze egymástól, mert elterülnek és nőnek sütés közben. 170 fokos sütőben 10-15 perc kell nekik.

  • Nóri

    2017. 04. 22., 18:56:13

    Ettem/készítettem már többféle csokis kekszet, de ez...... brutál finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szóljon hozzá