Hozzávalók

2 fő
76 g étcsokoládé
2 db tojás
 egy csipet só
22 g teavaj
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Császármorzsa baracklekvárral

    A tönkölydarát, a zabkorpát, fél citrom reszelt héját, 1 vaníliarúd magjait és a tejet elvegyítjük egy tálban. Egy tojás sárgáját 7 gramm nyírfacukorral, a...

    tovább
  • Zabos palacsinta

    6 db zabos palacsinta elkészítéséhez, öntsd össze egy magas falú edényben a tejet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a zabpelyhet, a 2 tojást, a mandulát, egy...

    tovább

Csokoládé szuflé

  • csokolade_szufle_ft

Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és hozzákeverjük a teavajat és két tojás sárgáját. A két tojás fehérjét konyhai robotgépben egy csipet só hozzáadásával felhabosítjuk, majd a habot összekeverjük a csokoládé masszával. A kivajazott kerámia szuflé formát háromnegyedéig csurgatjuk a masszával és 5-8 percre 220 és 240 fok közötti sütőbe tesszük, majd tálaljuk.

Szóljon hozzá