Hozzávalók

2 személyre
2 db csirke felsőcomb
1 db csontos csirkemell
10 dkg csirke máj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg savanyított gyöngyhagyma
20 dkg csiperke gomba
5 dkg paradicsompüré
5 dkg vaj
0,5 liter húsalaplé
4-5 dl száraz vörösbor
6-8 szál kakukkfű
4cl konyak
 
 bors
 babérlevél
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Chili con carne

    1 fej finomra vágott vöröshagymát és 5 gerezd fokhagymát olívaolajon megfonnyasztunk, majd ráteszünk 25 dkg zsírosabb darált marhahúst. Fél-1 dl alaplevet...

    tovább
  • Tökfőzelék sült oldalassal

    40 dkg oldalast egy nappal korábban borssal, őrölt köménnyel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és kis olajjal bepácolunk. Másnap tepsibe tesszük, hozzáteszünk 1...

    tovább
  • Zöldmorzsában sült lazac, zellersalataval

    70 dkg lazacfilét sóznuk, borsozunk. 2 marék morzsa, 10 dkg reszelt parmezán, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor, aprított petrezselyem, 1 marék bazsalikom és...

    tovább

Csirke borban főzve

  • csirke_borban_fozve

10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé tesszük. A visszamaradt zsiradékba 1 evőkanál vajat teszünk, beleszórunk 15 dkg gyöngyhagymát és a 20 dkg darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 5 dkg paradicsompürét. Mikor kissé megpirult felöntjük 4 cl konyakkal, beleteszünk 2-3 babérlevelet és néhány szál kakukkfüvet, majd a félretett csirkéket. Felöntjük húsalaplével és miután felforrt, hozzáadunk 10 dkg csirkemájat, végül hozzáöntünk 4-5 dl vörösbort és lassan puhára főzzük. Friss kakukkfűvel tálaljuk. Jó étvágyat. 

Szóljon hozzá