Hozzávalók

2 személyre
2 db csirke felsőcomb
1 db csontos csirkemell
10 dkg csirke máj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg savanyított gyöngyhagyma
20 dkg csiperke gomba
5 dkg paradicsompüré
5 dkg vaj
0,5 liter húsalaplé
4-5 dl száraz vörösbor
6-8 szál kakukkfű
4cl konyak
 
 bors
 babérlevél
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Lebbencsleves

    10 dkg füstölt szalonnát megpirítunk, leszűrjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítunk 15 dkg lebbencstésztát, majd kivesszük. Ugyanebben a zsiradékban 1 fej...

    tovább
  • Gombafejbe töltött karfiol sajtos besamellel besütve

    1 karfiolt rózsáira szedünk és sós, citromos vízben félpuhára főzzük. 4-6 nagyobb gomba szárait különválasztjuk és nagyon apró kockára vágva 1, szintén...

    tovább
  • Padlizsánkrém

    2 padlizsánt is és 2 kápia paprikát tűzhely nyílt lángján megsütjük. A már feketedő és belül puha kápiát megszabadítjuk a "bőrétől", majd felcsíkozzuk és egy...

    tovább

Csirke borban főzve

  • csirke_borban_fozve

10 dkg apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítunk. 2 csirkecombot és egy mellet sózunk, borsozunk, lisztezzük, majd néhány percre a szalonna mellé tesszük. A visszamaradt zsiradékba 1 evőkanál vajat teszünk, beleszórunk 15 dkg gyöngyhagymát és a 20 dkg darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 5 dkg paradicsompürét. Mikor kissé megpirult felöntjük 4 cl konyakkal, beleteszünk 2-3 babérlevelet és néhány szál kakukkfüvet, majd a félretett csirkéket. Felöntjük húsalaplével és miután felforrt, hozzáadunk 10 dkg csirkemájat, végül hozzáöntünk 4-5 dl vörösbort és lassan puhára főzzük. Friss kakukkfűvel tálaljuk. Jó étvágyat. 

Szóljon hozzá