Hozzávalók

8 személyre
22 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
20 dkg cukor
2citrom reszelt héja
1 ek citromlé
4tojás
3 ek kefír
7 ek olvasztott vaj
1,5 dl extra szűz olíva olaj
 
4tojásfehérje
25 dkg porcukor
 
40 dkg málna (lehet fagyasztott)
25 dkg cukor
2tojás
1 ek citromlé
2 ek vaj
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Pulykamellfilé gombaábrándokkal

    A negyed fej fokhagymát apróra vágjuk, fél liter tejbe aprítjuk, majd belehelyezzük a 4 szelet lecsontozott pulykamellet és a hűtőben 2-3 óráig állni...

    tovább
  • Füstölt pisztráng körtesalátával

    2 db előre besózott, borsozott pisztrángok lecsöpögtetünk, majd a hasüregébe nagyobb darabokra vágott fűszernövényeket helyezünk.  Alufóliával és 2 marék,...

    tovább
  • Diós sült csirke kuszkusszal

    A páchoz összekeverünk 1 fej szeletelt hagymát, 1 teáskanál gyömbért és fahéjat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis citromlevet majd beleforgatunk egy...

    tovább

Citromtorta, málnakrémmel

  • citromtorta_malnakremmel

A krémhez 40 dkg málnát 25 dkg cukorral, 2 tojással, 2 ek citromlével, sóval és 2 ek vajjal közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük. 

A tésztához 22 dkg lisztet és 1,5 tk sütőport összekeverünk.

20 dkg cukrot és 2 citrom finomra reszelt citromhéját összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a 4 tojást és habbá verjük, hozzáadunk 3 ek kefírt, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül hozzáadjuk 1 ek citromlevet, 7 ek olvasztott vajat és 1,5 dl olívaolajat. 

A masszát kivajazott formába öntjük és előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Megtöltjük a lehűlt málnakrémmel.

A tetejét díszíthetjük 4 tojásfehérjéből és 25 dkg porcukorból vert habbal. Sütőben vagy karamellizáló pisztollyal megpirítjuk. 

Szóljon hozzá