Hozzávalók

2 személyre
40 dkg lapos hal filé
 só, bors
4 ek szőlőmagolaj
3 db citrom
4 ek barna cukor
4 gerezd fokhagyma
25 dkg mascarpone
1 dl víz
1 csokor petrezselyem
15 dkg rizs
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Citromos lapos hal

  • citromos_lapos_hal

40 dkg lapos hal filét sózunk, borsozunk. Majd egy felmelegített serpenyőben négy evőkanál szőlőmagolajon elkezdünk sütni. Közben 3 db citromot zöldség hámozóval meghámozunk. Majd egy éles késsel a fehér részeket is levágjuk róla. Külső héját juliennre vágjuk és a halra szórjuk. Kisujjnyi vastagságúra vágjuk a megtisztított citromot. A megpirult halfilét megfordítjuk. Négy evőkanál barna cukorral körbeszórjuk és karamellizáljuk. Négy gerezd felaprított fokhagymát, 25 dkg mascarponét a halszeletekre halmozunk. Felöntjük egy dl vízzel, megszórjuk egy csomag finomra vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a már megfőtt 15 dkg rizst. Az egészet összeforraljuk. Majd a felvágott citromszeletekkel tálaljuk.

Szóljon hozzá