Hozzávalók

4 személyre
500 g disznómáj
200 g nyers szalonna (a disznó felbontásakor)
200 g sertés darált hús
1tojás
4 szelet vízben áztatott kenyér
félvöröshagyma,
4 g fokhagyma,
 só,
 bors,
 fűszer paprika,
 őrölt kömény,
 disznó hashártya
  • 30-60 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Eperkrémleves túrógombóccal

    20 dkg túrót 3 dkg búzadarával és egy tojással összekeverünk, majd 10-15 percet pihenni hagyjuk. Egy rúd fahéjjal, néhány szem szegfűborssal, szegfűszeggel,...

    tovább
  • Zöldspárgás rizottó, kolbászmorzsával

    A kolbászmorzsához 10 dkg kolbászt lepirítunk, a visszamaradt zsírba 2 szelet száraz kenyeret teszünk, majd a kolbászhoz keverjük.  10 dkg vaj és 1 dl...

    tovább
  • Macok

    1 kg burgonyát lereszelünk, megsózzuk, és liszttel megszórva néhány percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Borsozzuk, hozzáadunk 4 gerezd zúzott...

    tovább

Cigányka

  • ciganyka

Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra vágott vöröshagymával, 4 fej apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával és köménnyel. A disznóhártyát langyos vízbe áztatjuk, és kb 20x20 centis darabokra vágjuk, beletöltjük a masszát és 180 fokos sütőben kb egy óra alatt megsütjük. 

Szóljon hozzá