Hozzávalók

4 személyre
500 g disznómáj
200 g nyers szalonna (a disznó felbontásakor)
200 g sertés darált hús
1tojás
4 szelet vízben áztatott kenyér
félvöröshagyma,
4 g fokhagyma,
 só,
 bors,
 fűszer paprika,
 őrölt kömény,
 disznó hashártya
  • 30-60 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Focaccia paradicsomkrémmel

    2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és...

    tovább
  • Lencsekrémleves füstölt lazaccal, korianderes fűszerolajjal

    3 dkg vaj és kevés olívaolaj keverékén a fél fej,szeletelt vöröshagymát és 1 felkarikázott burgonyát lepirítunk. Hozzáadunk 20 dkg lencsét, majd felengedjük...

    tovább
  • Kolbászos bab

    A 15 dkg füstölt szalonnát csíkokra vágunk, kisütjük, majd a 2 fej, szeletelt vöröshagymát adunk a szalonnához. Ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk a 15 dkg...

    tovább

Cigányka

  • ciganyka

Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra vágott vöröshagymával, 4 fej apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával és köménnyel. A disznóhártyát langyos vízbe áztatjuk, és kb 20x20 centis darabokra vágjuk, beletöltjük a masszát és 180 fokos sütőben kb egy óra alatt megsütjük. 

Szóljon hozzá