Hozzávalók

4 személyre
500 g disznómáj
200 g nyers szalonna (a disznó felbontásakor)
200 g sertés darált hús
1tojás
4 szelet vízben áztatott kenyér
félvöröshagyma,
4 g fokhagyma,
 só,
 bors,
 fűszer paprika,
 őrölt kömény,
 disznó hashártya
  • 30-60 perc
  • Nehéz
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Hamis túróslepény

    25 dkg lisztből, 10 dkg cukorból, 10 dkg vajból, 2 tojás sárgájából, 1 csomag sütőporból, 1 dl tejfölből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd egy kivajazott,...

    tovább
  • Kacsamell tönkölybúzával, brokkolival

    10 dkg beáztatott tönkölybúzát sótlan vízben megfőzünk, leszűrjük és még forrón sózzuk, átkeverjük olívaolajjal. A rózsáira szedett brokkolit leforrázzuk, majd...

    tovább
  • Paradicsomos babfőzelék, gerslivel

    15 dkg beáztatott babot ugyanennyi gerslivel húsalaplé és víz keverékében puhára főzünk. Sózzuk, fűszerezzük csomborral. 1 fej finomra vágott vöröshagymát, 2-3...

    tovább

Cigányka

  • ciganyka

Fél kg disznómájat, 20 dkg szalonnával ledarálunk. Hozzáadunk még 20 dkg darált húst. Összekeverjük 1 tojással, 4 szelet áztatott kenyérrel, fél fej apróra vágott vöröshagymával, 4 fej apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával és köménnyel. A disznóhártyát langyos vízbe áztatjuk, és kb 20x20 centis darabokra vágjuk, beletöltjük a masszát és 180 fokos sütőben kb egy óra alatt megsütjük. 

Szóljon hozzá