Hozzávalók

2 fő
 egy kisebb csirke
1 fej vöröshagyma
1paradicsom
1zöldpaprika
1 evőkanál curry (csípős)
2 dl tejföl
2 ek. liszt (a habaráshoz)
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Currys csirke

  • Currys_csirke

Tulajdonképp mindent ugyanúgy csinálunk, mintha paprikás csirke lenne, csak paprika helyett curry-t használunk. Olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Levesszük a tűzről, beletesszük a két evőkanál curryt, elkeverjük, felöntjük a vízzel és visszarakjuk a tűzre. A megmosott és feldarabolt csirkét beletesszük a lábasba, hozzáadjuk a kimagozott és szeletelt paprikát, valamint a darabolt paradicsomot. Sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük (kb. 40-50 perc). A paprikás szaftból kimerünk néhány evőkanálnyit és elkeverjük a tejföllel és a liszttel, kevés vízzel hígítjuk. Addig kevergetjük, amíg csomómentes lesz és folyamatosan kevergetve a paprikás szafthoz adjuk, és egyet rottyantunk még rajta. Szükség szerint sózzuk.

Szóljon hozzá