Hozzávalók

3-4 fő
130 gramm étcsokoládé
85 gramm tejszín
1,5 evőkanál méz
1 csipet cayenne bors
2 gramm rozmaringlevél
1 csésze erdei gyümölcs
2 evőkanál nádcukor
1 csipet
 bors
1 evőkanál vodka
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Csokoládé ganache erdei gyümölcsös öntettel

  • Csokolade_ganache_erdei_gyumolcsos_ontettel

A tejszínt felforraljuk a rozmaringgal, cayenne borssal, majd műanyag fóliával lefedve félretesszük. Nagyjából 30 percig pihentetjük, hogy a fűszerek aromája átjárja a tejszínt. Leszűrjük, majd újra felforraljuk.
Belekeverjük a csokoládét és a mézet. Szilikon fromákba töltjük és a következő napig tegyük a hűtőbe.
Egy kislábosba szórjuk az erdei gyümölcsök 2/3-át, a cukrot, a borsot és sót, és a vodkával összefőzzük. Összeturmixoljuk és átszűrjük.
A ganache-t kiszedjük a formából és a maradék gyümölccsel megszórjuk.

Szóljon hozzá