Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
530 g BL55 liszt
120 g víz
3tojás
100 g cukor
10 g
150 g vaj
1citrom v. narancs (héja lereszelve)
20 g élesztő
 A csokikrémhez:
130 g csoki
120 g vaj
50 g porcukor
30 g kakaó
 A kenéshez:
80 g víz + 80 g cukor összeforralva
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Szilvás, tonhalas és padlizsános hámán táska

    A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a cukorral, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük. Kb. 5 mm...

    tovább
  • Kürtös kalács

    1 és egy negyed kiló finomlisztet 0,5 liter tejjel, 1 csomag szárított élesztővel, 3 db egész tojással, 1 tojássárgájával, 0,5 evőkanál sóval, 15 deka vajjal...

    tovább

Csokis kalács

  • Csokis_kalacs

A hozzávalókat robotgépben összedagasztjuk, és egy napig a hűtőben kelesztjük.
A csokit és vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaót és a porcukrot.
A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a csokis keverékkel és feltekerjük. Hosszában kettévágjuk. A két szálat összefonjuk, kiolajozott sütőformába tesszük és még másfél órát kelesztjük
A vízből és cukorból cukorszirupot készítünk.
A kalácsot 200fokos sütőben 25 percet sütjük, végén cukorsziruppal megkenjük.

Szóljon hozzá