Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg minőségi étcsokoládé
1 ek instant kávé
5 dkg törökmogyoró
3tojásfehérje
20 dkg porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő
1/2 tk frissen facsart citromlé
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Csokis habcsók

  • Csokis_habcsok

Száraz serpenyőben lepirítjuk a mogyorót, hagyjuk kihűlni és durvára aprítjuk. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a kávét és hagyjuk langyosra hűlni. 
A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, mindig megvárva, hogy teljesen felvegye a hab a cukrot. Ezután maximumon kb. 5 percig dolgoztatjuk a robotgépet, amíg a hab krémes és szilárd lesz. Hozzákeverjük a keményítőt és a citrom levét és további egy percig verjük a habot.
A kávés csokoládét a fehérjehabra csorgatjuk, nem keverjük össze. Rászórjuk a mogyorót is és sütőpapírral leterített tepsire közepes – kis almányi – halmokat kanalazunk belőle. 130 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját és hagyjuk lehűlni – ezalatt a habcsókok kissé kiszikkadnak. A sütőből kivéve légmentesen záró dobozban 1 hétig is eláll a habcsók.

Szóljon hozzá