Hozzávalók

3-4 fő
½maradék sült csirke
2 ek olívaolaj
1hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 l csirke alaplé
1fehérbab konzerv
1kukorica konzerv
2zöld chili
2 tk római kömény
1 tk szárított oregánó
 
 bors
2 dl tejföl
2avokádó
 tortilla chips
1 csokor koriander
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább
  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább

Csirkés tortilla leves

  • Csirkes_tortilla_leves

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és puhára pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott chilipaprikát, a római köményt és a szárított oregánót. Felöntjük a húslevessel vagy alaplével, s mikor felforrt beletesszük a kukorica- és a babkonzervet és a lime kifacsart levét. Ha összerottyant beletesszük a felszeletelt sült csirkehúst. Sózzuk és felforraljuk, majd alacsonyra vesszük a lángot 15 percig gyöngyöztetjük a levest. Tejföllel, tortilla chipsszel, avokádóval és friss korianderrel tálaljuk.

Szóljon hozzá