Hozzávalók

3-4 fő
150 gramm csirkemell
70 ml habtejszín
1 gerezd fokhagyma
1 maréknyi petrezselyem
40 gramm vaj
250 gramm újburgonya
50 ml olívaolaj
1 doboz tejföl
1 szál újhagyma
1 maréknyi petrezselyem és metélőhagyma
1 db savanyú uborka
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Csirke kebab sültburgonyával

  • Csirke_kebab_sultburgonyaval

A csirkehúst kockára vágjuk és a robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, fokhagymát és sót. Összeaprítjuk.
Közben apróra vágjuk a petrezselymet és a húsos keverékhez adjuk.
Nedves kézzel hengereket formázunk a nyársakra.
Olajban, vagy a sütőben 12 perc alatt megsütjük.
A burgonyát megmossuk és leszárítjuk.
Negyedekre vágjuk, és ollívaolajjal meglocsoljuk. Megsózzuk.
200 fokon kb. 25 percig sütjük.
A mártás hozzávalóit apróra vágjuk és tejfölell összekeverjük. Külön tálaljuk.

Szóljon hozzá