Hozzávalók

3-4 fő
350 ml tejszín (35%-os)
100 ml zsíros tej
1vanília rúd
4 dkg cukor
4tojás sárgája
 Plusz cukor a karamellizáláshoz és 4 szem friss eper
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Créme brulée

  • Creme_brulee_europa

A tejszínt és a tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapargatott magjaival és a rúddal. Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a forró tejszínt ráöntjük folyamatos keverés közben.
Egy magas falú tepsibe forró vizet töltünk, éppen addig, hogy a creme brulée formák feléig érjen. Az aljára teszünk egy konyharuhát, hogy ne csúszkáljanak a formák a tepsiben.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Ha kihűlt, cukrot/vaníliás cukrot karamellizálunk a tetejére.
Egy szem friss eperrel tálaljuk.

Szóljon hozzá