Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg sárgabarack lekvár
3tojás
1kanál liszt
10 dkg cukor
 egy fél citrom leve
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg marcarpone
25 dkg ricotta sajt
10 dkg vaj
12 dkg. háztartási keksz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Citromos túrótorta

  • Citromos_turotorta

Egy tálban homogén állagúvá keverjük a darált kekszet és az olvasztott vajat.  A kapott masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába alaposan belenyomkodjuk.
A sajtkrémes részhez össze turmixszoljuk a cukrot, a citromlevet, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a mascarponét, a ricottát és a lisztet.  A végén pedig belekavarjuk a csipet sóval és egy kanál cukorral habosra felvert tojásfehérjéket.  Óvatosan összekeverjük és rászedjük egyenletesen a torta alapra. 
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. 
Hagyjuk kicsit hűlni, rákenjük a sárgabarack lekvárt és 4 órára berakjuk a hűtőbe.

Szóljon hozzá