Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg tagliatelle (széles metélt)
6 dkg vaj
3citrom
 egy kevés főző tejszín
 Ízlés szerint só
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
 Ízlés szerint frissen őrölt feketebors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Penne all’arrabbiata

    Egy lábas sós vízben feltesszük főni a tésztát.  Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra darabolt hagymát, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát....

    tovább
  • Penne zöldséges, bazsalikomos szósszal

    Egy nagy lábasban sós vízben feltesszük főni a tésztát. 2 evőkanál olívaolajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre darabolt hagymát,  és hozzáadjuk a...

    tovább

Citromos tagliatelle

  • Citromos_tagliatelle

Egy lábasban feltesszük főni sós vízben a tésztát. 
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat.  A két citromot jól megmossuk, és a vajba reszeljük a héjukat, egy keveset tartalékolva a főzés végére.    Pár percig alacsony tűznél pároljuk, majd beleszedjük a megfőtt, leszűrt tésztát, sózzuk, borsozzuk.  Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és ráreszeljük a maradék citrom héját.  Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a parmezán sajtot, és jól összekeverjük. 
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá