Hozzávalók

6-8 fő
1 kg vöröshagyma,
 pirospaprika,
 olaj,
2 kg marhahús,
félkiló leveszöldség (sárgarápa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé)
1 db paprika,
1 db paradicsom,
 köménymag,
 só,
4 kg burgonya,
1 doboz sűrített paradicsom,
2 csomag petrezselyem
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Pacalleves

    A rántáshoz: olaj, liszt, pirospaprika, fokhagyma. Egy fazékba levesnek vizet forralok, beleteszem a zöldségeket, mikor majdnem megpuhultak, hozzáadom a...

    tovább
  • Marhahúsleves

    A kínai marhahúsleves készítéséhez először apróra vágjuk a húst, a fokhagymát, a répát, a bambuszt és a gombát. Egy lábosban vizet forralunk, beletesszük a...

    tovább

Cigánygulyás

  • Ciganygulyas

Hasgatott tészta: 1/4 kg liszt, 2 db tojás, víz, só.

Készítek egy pörkölt alapot a hagymából, olajból és pirospaprikából. Ráöntöm a felkockázott marhahúst, hagyom saját levében dinsztelődni. Beleteszem a zöldségeket, nagyobb darabokban, hagyom tovább dinsztelni, majd felöntöm vízzel. Mikor már fő, dobok bele egy paprikát és egy paradicsomot. Fűszerezem köménymaggal, sózom. Mikor a hús majdnem megfőtt, hozzáteszem a felkockázott burgonyát. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, beledobok egy csomag petrezselymet. A tésztához az alapanyagokat összegyúrom, és egynemű tésztává gyúrom.  Csíkokra nyújtom, és vékonyra tépkedem kézzel. Mikor a burgonya majdnem megfőtt, beleteszem a tésztát a levesbe, néhány perc alatt megfő. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítem.

Szóljon hozzá