Hozzávalók

3-4 fő
 Churros hozzávalók:
50 g vaj
50 g Rama
100 ml víz
1 csipet
1 ek kristálycukor
100 g liszt
3 db L-es méretű tojás
 kristálycukor+fahéj
 Forró csokihoz: (churroshoz mártogatós)
15 dkg étcsokoládé (min.50%)
2 dl zsíros tej
1cs vaníliás cukor
1 kk fahéj
1 dl tejszín
2 ek keményítő
 Fahéj, őrölt bors/cayenne bors
2tubus sűrített tej
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Churros forró csokival és karamellkrémmel

  • Churros_forro_csokival

Churros: A vajat, margarint feltesszük a vízzel egy edényben. Amikor gyöngyöni kezd, tegyük bele a cukrot és egy csipet sót, majd szórjuk bele az összes lisztet és egy fakanállal keverjük el csomómentesre.
Amikor már kis golyóvá vált a tésztánk, még egy percig hagyjuk a tűzön az edényt és kevergessük, égessük a tésztát. Ezután hűlni hagyjuk 5-1o percig majd hozzákeverjük a tojásokat.
A tésztát habzsákba töltjük, csillagcsővel forró olajba kis csíkokat nyomunk, és megsütjük. Még melegen fahéjas kristálycukorba forgatjuk.

Forró csoki
A hozzávalókat egy tálban összeöntjük és állandó kevergetés mellett forró csokit főzünk belőle.

Dulce de leche

A sűrített tejet egy tűzálló tálba öntjük, ezt beleállítjuk vízfürdőbe és 22o fokon másfél-két órán át sütjük. Ha elpárologna a víz alóla, akkor töltsük fel. Érdemes alufóliával letakarni a krémet is és a vizes tepsit is.
Jól zárható, tiszta üvegben 2 hétig tárolhatjuk hűtőben.

Szóljon hozzá