Hozzávalók

3-4 fő
10 dkg vaj
10 dkg barna cukor
10 dkg liszt
10 dkg dió darálva
2 ek kandírozott narancshéj
 
50 dkg Philadelphia krémsajt
10 dkg cukor
3 ek liszt
3tojás
2 dl tejföl
 
1 db ananász
2 ek barna cukor
2 ek rum
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Cheesecake karamellizált ananásszal

  • Cheesecake_karamellizalt_ananasszal

Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral és bekenjük vajjal.
A tésztához a vajat a cukorral robotgépben krémesre keverjük. Alacsony fordulatszámon hozzákeverjük a darált diót, a kandírozott narancshéjat, és a lisztet. Ha a tészta összeállt, lisztes kézzel az előkészített tepsi aljára nyomkodjuk, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg egy kevés színt kap. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig 150 fokra visszavesszük.
A krémsajtot robotgépben krémesre keverjük a cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet is. Hozzáadjuk a tejfölt, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. A kekszalapra öntjük. A tortaformát vastagon beburkoljuk alufóliával és egy forró vízzel teli hőálló tálba tesszük, Így sütjük 170 fokra előmelegített sütőben és 50 percig, amíg a sütemény közepe még rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára, a hűtőbe tesszük. 
Tálalás előtt az ananászt cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk, majd beletesszük az ananászt ésa rumot és addig hevítjük, amíg megpuhulnak és sziruposra fő. Hagyjuk kihűlni és a torta tetejére rendezzük.

Szóljon hozzá