Hozzávalók

3-4 fő
400 gramm lazac
2-3 db kisebb cékla
30 ml whisky
1 db narancs héja
1 csipet fahéj
3 evőkanál durvaszemű só
1 evőkanál barnacukor
 
 Az öntethez:
2 evőkanál kapor
2-3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Céklában pácolt lazac

  • Ceklaban_pacolt_lazac

A céklát meghámozzuk, darabokra vágjuk és a turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a fahéjat, a whiskyt és a narancshéjat. Összeturmixoljuk.
Egy darab sütőpapírra kenjük a keverék felét, és ráhelyezzük a lazacot.
A keverék másik felét a  halra kenjük.
Műanyag fóliával letakarjuk.
1-2 napra a hűtőbe tesszük. Közben egyszer megfordítjuk.
Tálalás előtt a pácot  letöröljük a lazacról és folyó vízzel lemossuk.
A pácot egy befőttesüvegbe tesszük, lezárjuk és összerázzuk.
A lazacot vékony szeletekre vágjuk és rozskenyérrel, vagy főtt burgonya szeleteken, vagy palacsintán kínáljuk.
Tejföllel és kaporral, vagy mustáros öntettel díszítjük.

Szóljon hozzá