Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg spagetti
2kanál extra szűz oliva olaj hidegen sajtolva
8 dkg hasaalja szalonna
4tojás
3kanál reszelt Pecorino sajt
 Ízlés szerint kis só
 frissen őrölt fekete bors
 apróra vágott petrezselyemzöldje (elhagyható)
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább

Carbonara spagetti

  • Carbonara_spagetti

Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben.
Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk reszelt pecorino sajtot, és ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöldjét.
A főtt spagettit leszűrjük, és rárakjuk a pirított szalonnára.  A spagetti vízéből hozzáadunk egy keveset, és hagyjuk tovább főni a pirított szalonnával együtt. Ha már jó állaga van a spagettinek, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojásos keveréket,  összekeverjük, és  sűrű,  krémes állagot kapunk. 
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá