Hozzávalók

4 fő
2 db padlizsán
5 ek. olívaolaj
 tengeri só, bors
2nagy levél angolzeller
1nagy fej vöröshagyma
30 dkg paradicsomhús
1 ek. kristálycukor
6 ek. fehérborecet
4 ek. kapribogyó levétől lemosva
5 dkg zöld és fekete olajbogyó
2 db keményre főzött tojás
4 ek. beáztatott mazsola
5 db bazsalikomlevél
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Reggeli müzli

    Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Ez adja a müzlink édes ízét. A magokat konyharuhába téve darabosra törjük, így többféle nagyságú magunk lesz. Felöntjük...

    tovább
  • Reggeli joghurt

    A házi készítésű müzlit -melyet aszalt gyümölcsökből olajos magvakból és zabpehelyből készítettünk- beleöntjük a pohárba. A yofut összekeverjük mézzel és...

    tovább

Caponata főtt tojással

  • Caponata_fott_tojassal

A padlizsánt besózom, lecsepegtetem, és olívaolajban megpirítom, leszűröm. A visszamaradt olajban megpirítom a kockára vágott vöröshagymát, angolzellert és hozzáadom a fehérborecetet, cukrot, paradicsomot, kapribogyót, mazsolát. Összeforralom, majd beleteszem a padlizsánt, olajbogyókat. 10 percig főzöm, lehűtöm és főtt, cikkezett tojással, bazsalikomlevéllel tálalom.

Szóljon hozzá