Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg ricotta
10 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1(bio, kezeletlen) narancs héja és leve
5 dkg étcsoki nagyon apróra vágva
2 db édestölcsér
10 dkg zabkeksz darálva
1 dl tejszín habbá verve,
2 ek. Amaretto likőr
 Díszítésnek: kandírozott narancs, pisztácia, mandulaszelet, kandírozott cseresznye
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Cannoli pohárkrém

  • Cannoli_poharkrem

A zabkekszet ledaráljuk és a poharak aljába szétosztjuk.
A krémhez a ricottát és a mascarponét elkeverjük a narancs levével, héjával, a porcukorral, és az Amaretto likőrrel. Majd belekeverjük a csokidarabokat és óvatosan a habbá vert tejszínt is.
A krémet a poharakba kanalazzuk és édes tölcsérrel, kandírozott naranccsal, cseresznyével díszítjük.

Szóljon hozzá