Hozzávalók

2 adag
20 dkg csirkemell
 sós palacsintamassza
2 evőkanál törött bors
½ csomag citromfű
3 dl szőlőmagolaj
2 evőkanál eperlekvár
10 dkg eper
2 szál friss bodzavirág
5 dkg pekándió
½ dl száraz fehérbor
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Bundában sült csirke és bodza virág eper lekvár salátával

  • bundaban_sult_csirke_es_bodza_virag_eper_lekvar_salataval

20 dkg csirkemellet hosszában csíkokra vágunk. A sós palacsintamasszát egy evőkanál törött borssal és egy kanál apróra vágott citromfűvel ízesítjük. A csíkokra vágott húst félig megártjuk a masszában, majd 3 dl felhevített szőlőmagolajjal megsütjük. Közben egy keverőtálban összekeverjük a két evőkanál eperlekvárt. A 10 dkg megmosott cikkekre vágott eperrel, egy teáskanál törött borssal és egy evőkanál apróra vágott citromfűvel. A ropogósra sült csirke csíkokat az olajból kivesszük és lecsepegtetjük. Majd a friss bodzavirágot a sós tésztában megmártva, forró olajban szintén pirosra sütjük. Az epres raguhoz hozzáadjuk az 5 dkg pekándiót és a fél dl száraz bort. Tálaláskor az eper ragura helyezzük a megsült bodza virágot és a kisült csirkemell csíkokat.

Szóljon hozzá