Hozzávalók

2 fő
40 dkg marhalapocka
2 ek olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg nyírfacukor
1narancs
2-3babérlevél
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1kisebb zellergumó
5 dl barna sör
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Hátszínszelet csirkemájas, zöldborsós raguval

     2 db vöröshagymát kockára vágunk, majd kevés étolajban elkezdjük lepirítani. Hozzáadunk 10 dkg kockázott csirkemájat és 6 db szintén kockázott csiperkegombát,...

    tovább
  • Konyakos marha

    A húst kockákra vágjuk, és az olívaolaj felén megpirítjuk. Enyhén megsózzuk, majd amikor a saját leve már elpárolgott, rákaramellizáljuk a cukrot, és felöntjük...

    tovább

Barna sörös-narancsos marha

  • barna_soros_narancsos_marha_rd

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk. A húst kivesszük, még egy evőkanálnyi olajat öntünk a serpenyőbe. A zellergumót, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felaprítjuk, vékonyra felszeleteljük a fokhagymát is, majd mindent jól megpirítunk az olajon. Megszórjuk nyírfacukorral, hogy az jól rákaramellizálódjon, majd a zöldségeket kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A húst visszatesszük a serpenyőbe, ráöntjük a sört, babérlevéllel, a narancs reszelt héjával és levével, valamint egy csipet sóval fűszerezzük. A mártást folyamatosan főzzük addig, amíg besűrűsödik és a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor (kb. 8-10 perccel a főzés vége előtt) hozzáadjuk a zöldségeket, és az egészet fedő alatt puhára pároljuk.

  • Diana

    2013. 09. 01., 13:45:25

    Szerintem túl keserű sört választottatok hozzá. A barna sörök közül is van több fajta, érdemes előtte őket kipróbálni, és csak utána főzni velük!

  • Luca

    2012. 02. 11., 13:06:01

    Megcsináltuk, de nem ízlett, mert eléggé keserű lett.... Kinézetre nagyon jó volt és az illata is, de az íze nem volt éppen élvezhető. Mi lehet az oka annak, hogy keserű lett?

Szóljon hozzá