Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg főtt krumpli
2főtt tojás
2 egész tojás
15 dkg reszelt parmezán sajt
15 dkg mozzarella
15 dkg pármai sonka
5 dkg vaj
 Ízlés szerint só
 Ízlés szerint friss bazsalikom
 Ízlés szerint friss petrezselyem
 Ízlés szerint fekete őrölt bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Zöldség tempura

    A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább

Burgonyatorta

  • Burgonyatorta

Megfőzzük héjában a burgonyát, meghámozzuk és krémes krumplipüré állagúra törjük. 
Hozzáadjuk a nyers tojásokat, az aprított petrezselymet és bazsalikomot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. 
Vajjal kikenünk egy csatos tortaformát, rákenünk egy vékony réteg krumplipürét, rászórjuk a reszelt parmezánt, rárakjuk a vékony szeletekre vágott mozzarellát, a pármai sonkát, majd egy sor főtt tojáskarikát.
Addig folytatjuk a sort, míg megtelik az edény. Arra figyelünk, hogy a tetejére csak parmezán sajt kerüljön. 
160 fokos sütőben 40 percig sütjük. 
Melegen tálaljuk.

Szóljon hozzá