Hozzávalók

3-4 fő
80 dkg főtt, áttört, lehűtött burgonya
1 db sütőtök héjában megsütve
1 evőkanál méz
10 dkg gépsonka
 
 őrölt bors
 szerecsendió
 liszt
3 db tojás
5 dkg zsemlemorzsa
0,5 l olaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább
  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Burgonya ropogós bazsalikomos sütőtök krémmel

  • Burgonya_ropogos

A főtt, áttört, lehűtött burgonyát alaposan összedolgozzuk az egész tojással, egy tojás sárgájával és a liszttel. Beleforgatjuk a darabolt sonkát, sózzuk, borsozzuk. Rudakat formázunk belőle és tojásba, zsemlemorzsába forgatva bő forró olajban kisütjük. A sült sütőtököt a héjából kivéve friss bazsalikommal, paradicsomlével, zúzott fokhagymával leturmixoljuk. Mézzel és sóval ízesítjük. Tálaláskor a krokettet ebbe mártogatjuk.

Szóljon hozzá