Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg marhacsont
30 dkg marha felsál
40 dkg cékla
30 dkg fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
5 dkg paradicsompüré
1 db citrom
2 dl tejföl
3 dkg liszt
2-3 db babérlevél
1 csomag friss kapor
 őrölt bors
egész bors
 
 kristálycukor
kevés olaj
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább
  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább

Borscs leves

  • Borscs_leves

A húst és a csontot hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, néhány szem egész borsot, illetve sót. Egy másik edényben olajban megpirítjuk a vékony csíkokra vágott céklát, hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlével és sóval ízesítjük. Puhára pároljuk.
Egy lábasban olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát, gyökeret, néhány percig pirítjuk, majd beletesszük a szintén csíkozott káposztát. Sózzuk, borsozzuk és őket is puhára pároljuk. Hozzákeverjük a párolt céklát lével együtt és a főtt, kockázott marhahúst. Felöntjük a hús főzőlevével és alaposan egybeforraljuk. Liszttel simára kevert tejföllel sűríthetjük és citromlével pikánsabbá tehetjük.
Tálaláskor tejföllel locsolva, friss, vágott kaporral kínáljuk.

Szóljon hozzá