Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg darált sertéslapocka
1 db zsemle
1 db tojás
0,5 dl tej
1 csomag friss petrezselyem
5 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
 
 őrölt bors
 ecet
 A gombamártáshoz:
3 dkg vaj
20 dkg csiperke gomba
4 dl tejszín
1 dl zöldség alaplé
0,5 dl száraz fehérbor
 
 őrölt bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sváb pincepörkölt

    Egy bográcsban 10 dkg felhevíttet zsíron egy fej finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, majd        hozzáadunk másfél kiló kockára vágott sertéscombot és fél...

    tovább
  • Savanyú káposztás sültek

    10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral...

    tovább

Bevert tojás húspogácsán tejszínes gombamártással

  • Bevert_tojas_huspogacsan_tejszines_gombamartassal

A sertéshúsból a tojással, zsemlével, sóval, borssal húspogácsát gyúrunk. Adunk hozzá friss vágott petrezselymet és kevés olajban megsütjük. Ecetes, sós vízben egy merőkanál segítségével a felütött tojásokat megfőzzük úgy, hogy a közepük lágy maradjon. A szeletelt csiperke gombát vajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel és a zöldségalaplével beforraljuk. Tálaláskor a húsra helyezzük a tojást és leöntjük a mártással.

Szóljon hozzá