Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg darált sertéslapocka
1 db zsemle
1 db tojás
0,5 dl tej
1 csomag friss petrezselyem
5 dkg zsemlemorzsa
6 db tojás
 
 őrölt bors
 ecet
 A gombamártáshoz:
3 dkg vaj
20 dkg csiperke gomba
4 dl tejszín
1 dl zöldség alaplé
0,5 dl száraz fehérbor
 
 őrölt bors
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Eggs benedict

    A vízgőzhöz előkészítünk egy lábast, vizet engedünk bele, és egy tálat teszünk fölé. Rögtön, még hidegen beletesszük a tojássárgákat a hideg víz fölött,...

    tovább
  • Savanyú káposztás sültek

    10 dkg kolozsvári szalonnát és egy fej vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, majd belekeverjük 80 dkg savanyított káposztába. Egy tepsi alját kevés zsírral...

    tovább
  • Sváb pincepörkölt

    Egy bográcsban 10 dkg felhevíttet zsíron egy fej finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, majd        hozzáadunk másfél kiló kockára vágott sertéscombot és fél...

    tovább

Bevert tojás húspogácsán tejszínes gombamártással

  • Bevert_tojas_huspogacsan_tejszines_gombamartassal

A sertéshúsból a tojással, zsemlével, sóval, borssal húspogácsát gyúrunk. Adunk hozzá friss vágott petrezselymet és kevés olajban megsütjük. Ecetes, sós vízben egy merőkanál segítségével a felütött tojásokat megfőzzük úgy, hogy a közepük lágy maradjon. A szeletelt csiperke gombát vajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel és a zöldségalaplével beforraljuk. Tálaláskor a húsra helyezzük a tojást és leöntjük a mártással.

Szóljon hozzá