Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg bélszín nyesedék
1 db tojás
2 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
15 dkg vegyes saláta levél (ruccola, madársaláta, spenót stb.)
0,5 dkg szardella
1 fej vöröshagyma
 A tésztához:
50 dkg liszt
2 dl tej
1 dl sör
3 dkg élesztő
 
 kristálycukor
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

Bélszíncsíkok saját készítésű cipóval

  • Belszincsikok_sajat_keszitesu_cipoval

Az élesztőt kevés tejben, kristálycukorral, kevés liszttel felfuttatjuk, majd a liszttel és maradék folyadékkal egy rugalmas tésztát gyúrunk. 25 percre félretesszük keleszteni. Ez idő alatt a tojás sárgáját, zúzott fokhagymát, zúzott szardellát olívaolajjal öntetté keverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tésztát cipókká formázzuk és 190 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A vöröshagymát felszeleteljük, majd kevés olívaolajban a csíkozott bélszínnel együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kész cipókat kettévágjuk, egyik felét megkenjük az öntettel, ráhalmozzuk a húst és a vegyes salátaleveleket.

Szóljon hozzá