Hozzávalók

4 fő
1 egész csirke megtisztítva,
1közepes fej hagyma,
1 evőkanál zsír,
2-3 evőkanál őrölt paprika,
2piros hüvelyes paprika,
 őrölt bors,
 só,
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Bátai Csuszáscsibe-pörkölt

  • Batai_Csuszascsibe_porkolt

Csipetke: 2 egész tojás, csipetnyi só, annyi liszt amennyit a tojások felvesznek,

A csirkét feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk, és a zsírban megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, beletesszük az őrölt paprikát és átkeverjük. Azután rátesszük a hagymára a csirkehúst és ezzel is jól átkeverjük. Felöntjük vízzel, megsózzuk és felforraljuk. Amikor a habját elforrta beletesszük a hüvelyes paprikát. Amíg megfő a hús, csipetkét készítünk.

Közepes keménységűre gyúrjuk a csipetketésztát, kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és apróra csipkedjük.

Amikor a csirkehús megfőtt ízlés szerint borsozhatjuk, ha kell, sózzuk. Beletesszük a húshoz a  csipetkét, óvatosan átkeverjük, hogy ne törjük össze a húst. Mikor feljön a csipetke az étel tetejére, levesszük a tűzről és tálalhatjuk

  • Simlacsik Anett

    2013. 12. 05., 17:55:30

    Kutatómunkát végzek a bátai ételekkel kapcsolatban. Érdekelne kitől származik ez a Bátai Csuszáscsibe-pörköltnek a receptje, mert szeretném felkeresni. Legyen szíves nevet és elérhetőséget küldeni erről a személyről az e-mail címemre. Segítségét előre is köszönöm!

Szóljon hozzá