Hozzávalók

3-4 fő
1nagy baguette 4 részre vágva
1/2grillcsirke (vagy bármilyen sültcsirke)
1/2kígyóuborka
1thai chili
1nagy csokor koriander
1kis fej lilahagyma
 
 Marinált sárgarépa:
1,5 dl víz
5 dkg cukor
1/2 dl ecet
2nagyobb sárgarépa
 
 Lime-os majonéz:
1tojássárgája
4-5 dl semleges ízű olaj
1 ek tejföl
1/4lime frissen facsart leve
 
 Csirkemáj pástétom:
½vöröshagyma, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma
70 dkg csirkemáj
70 dkg darált sertéshús
2teáskanál kínai ötfűszerkeverék
 
 frissen őrölt bors
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Banh mi szendvics májpastétommal

  • Banh_mi_szendvics_majpastetommal

A pástétomhoz a sütőt előmelegítjük 150C fokra. A megtisztított csirkemájat aprítógépbe tesszük, és pürésítjük, de csak annyira, hogy kissé darabos maradjon. Egy nagy tálban összekeverjük a darált sertéshússsal, a finomra aprított hagymával, a pépesre aprított fokhagymával, a fűszerekkel, sóval és a frissen őrölt borssal. A masszát egy fóliával kibélelt, 20x30cm-es, kenyérsütő-formába öntjük, majd egy tepsibe állítjuk. A tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a sütőforma 2/3-ig érjen. Kb. 1,5 óráig gőzöljük, amíg átsül. A pástétomot teljesen kihűtjük, majd alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük, így szépen szeletelhető lesz. 
A sárgarépához kis lábosban addig forraljuk a cukrot a vizet és az ecetet, amíg a cukor teljesen felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni, majd beletesszük a vékony szálakra vágott sárgarépát legalább fél órára, vagy egy éjszakára.
A majonézhez a tojássárgáját robotgépben fehéredésig verjük, csepegtetve hozzáadjuk az olajat, végül belekeverjük tejfölt és a lime frissen facsart levét.
A lilahagymát hajszálvékony szelekre vágjuk. A csirkehúst vékonyra szeleteljük, a csontokat kiszedjük. A kígyóuborkából hosszában zöldséghámozóval vékony szeleteket vágunk.

Összeállítjuk a szendvicset: a félbevágott baguette alsó felére majonézt kenünk, majd egy réteg májpástétomot teszünk, ráfektetünk 3-4 szelet uborkát, egy marék korianderzöldet, néhány szelet lilahagymát, 2 ek lecsepegtetett sárgarépát, ízlés szerint chilit. A tetejére kerül a vékonyra szeletelt csirkehús és a majonéz, végül pedig a baguette teteje.

Szóljon hozzá