Hozzávalók

3-4 fő
2lazacfilé
200 gramm zöldbab (lehet fagyasztott is)
50 ml csirke alaplé
 
 bors
 
 A fűszervajhoz:
4 evőkanál puha vaj
1 marék aprított bazsalikom
1 marék aprított ppetrezselyem
1 evőkanál citromlé
1 csipet
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább
  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább

Babos lazac

  • Babos_lazac

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy tálban összekeverjük a fűszervaj hozzávalóit. A keveréket műanyag fóliába csomagoljuk, hengerré formázzuk, majd egy kis időre a fagyasztóba tesszük.
A zöldbabot egy sütőtálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, felöntjük az alaplével és megfűszerezzük. A sütőben 5 percig sütjük.
A forró zöldbabot összekeverjük majd ráfektetjük a sózott lazacfiléket. A fűszervajból karikákat vágunk és a hal tetejére tesszük.
Újabb 10-12 percig sütjük.
Baguette-tel és fehérborral kínáljuk.

Szóljon hozzá