Hozzávalók

6-8 fő
1 egész csülök,
1/2 kg bab,
1/2 kg savanyú káposzta,
1/2 kg burgonya,
1/2 liter tej,
 pirospaprika,
1 dl olaj,
 só,
3 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál liszt.
 
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Pandúr leves jászság módra

    Kevés zsíron 1 finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, hozzáadunk 3 gerezd szintén finomra vágott fokhagymát, majd 30 dkg kockákra vágott marhahúst rakunk...

    tovább
  • Laposborsó leves

    A borsót előző nap beáztatjuk. A csülköt feldaraboljuk, feltesszük főni. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk az áztatott borsót. Megkóstoljuk, mennyire sós, ettől...

    tovább

Bableves savanyúkáposztával

  • Bableves_savanyukaposztaval

A babot egy órával korábban beáztatom, majd vízben felteszem főzni. Belerakom egészben a csülköt, s mikor már puha a bab és a csülök, hozzáadom a burgonyát és a savanyú káposztát, és tovább főzöm. Amikor megfőtt, a csülköt kiveszem és hagyom hűlni. Közben apróra vágott fokhagymából, lisztből és az olajból rántást készítek. Lehúzom a tűzről, és mikor kicsit kihűlt, megszórom a pirospaprikával. Fél liter tejjel felengedem a rántást, folyamatos kevergetés mellett beleöntöm a levesbe. A kihűlt csülköt középen kettévágom, az egyik felét felkockázom apróra, és visszateszem a levesbe. Hagyom összefőni, majd az elkészült ételt tálalom.

Szóljon hozzá