Hozzávalók

2 személyre
20 dkg szeletelt füstölt lazac
 olívaolaj
5 dl natúr joghurt
1darab lime leve
2darab avokádó
4darab paradicsom
20 dkg édeskömény
1darab chili paprika
1 csomag koriander
2 szelet kenyérből pirított kenyérkockák
1teáskanál só
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Juhsajtos gombóckák

    Vegyünk némi tehén- és juhtúrót, reszelt répát, tört mandulát és snidlinget. A túrókból fele-fele arányban apró golyócskákat...

    tovább
  • Grillzöldségek mártogatóval

    A zöldségeket apróbb darabokra vágjuk, meggrillezzük. A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, hozzáadjuk egy citrom levét, fűszereket, és egy kevés apróra...

    tovább

Avokadós, édesköményes, lazacos saláta

  • avokados_edeskomenyes_lazacos_salata

A saláta forró részéhez kockákra vágott paradicsomot összekeverünk csíkokra vágott füstölt lazaccal. Ráfacsarjuk egy fél lime levét, megszórjuk egy csomag, apróra vágott korianderrel és egy kevés chili paprikával.

A hideg részhez, a natúr joghurtot összekeverjük olívaolajjal, hozzáadjuk a vékonyra vágott édesköményt, az avokádó felkockázott húsát és villával összetörjük. Végül megsózzuk,megborsozzuk.

2 szelet kenyérből kenyérkockákat vágunk, amiket önmagukban lepirítunk, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

Tálaláskor az édesköményes saláta közepére halmozzuk a csípős ragut és az egészet megszórjuk pirított kenyérkockákkal.


Szóljon hozzá