Hozzávalók

3-4 fő
26 dkg liszt
2teáskanál sütőpor
2teáskanál őrölt fahéj
4 egész tojás
1,5 dl olaj
20 dkg finomítatlan nádcukor
4 db zöldalma
8 db aszalt füge
1 csipet
kevés vaj

Hasonló receptek

  • Mentás sárgabarack smoothie

    A sárgabarackokat kimagozzuk, majd bedobjuk a turmixba. Ízlés szerint adjuk hozzá a narancslét, a mentát, a barnacukrot, a vizet és a citromfű leveleket.

    tovább
  • Zöld almás görögdinnye frissítő

    Egyszerű dolgunk van. A kimagozott görögdinnyevelőt, a kisebb darabokra vágott zöldalmát, a letisztított epreket, a limelét, a citrom és mentaleveleket kevés...

    tovább
  • Zsálya szörp

    Felforralunk fél liter vizet, és a zsályaleveleket leforrázzuk, állni hagyjuk 10-15 percig. Ezt követően leszűrjük és kinyomkodjuk belőle az összes illat és...

    tovább

Almatorta

  • almatorta_piknik

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz az olajat, majd a lisztet a sütőporral, a fahéjat, és összedolgozzuk a tésztát. Belekeverjük az almát és a az aszalt gyümölcsöket.

Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.

Szóljon hozzá