Hozzávalók

3-4 fő
2érett avokádó
2kisebb paradicsom
1kanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1kisebb fej hagyma
1zöldcitrom leve, só, bors, koriander
 A grissinihez:
250 gramm finom tönkölybúzaliszt
120 gramm meleg víz
20 gramm olvasztott vaj
20 gramm olívaolaj
15 gramm élesztő
1teáskanál élesztő
 só, bors, szezámmag és lenmag
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Avokádós guacamole házi tönkölybúzalisztes grissinivel

  • Avokados_guacamole_hazi_grissinivel

Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát a fokhagymával, hozzáadjuk a paradicsomot és egy kissé megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Ezután összeturmixoljuk az avokádót az olajjal és összekeverjük a serpenyőben megpirított keverékkel. A keveréket ízesítjük sóval, borssal, a zöldcitrom levével és a friss korianderrel. A grissinihez az élesztőt elkeverjük a vízben a mézzel. A felfuttatott élesztőt a tálban lévő lisztre öntjük. Hozzáajduk az olajat, a vajat, a sót és borsot. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd t kiborítjuk egy belisztezett deszkára. Kisebb darabokra osztjuk, amikből megformázzuk a grissiniket. Bekenjük egy kis olívaolajjal, megszórjuk a magokkal. Ezután a 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre.

Szóljon hozzá